ГоловнаСвіт

Республіканська партія відчуватиме ефект Трампа ще 4-5 років, - американський експерт

"Ми втратили дуже багато людей через Трампа".

Республіканська партія відчуватиме ефект Трампа ще 4-5 років, - американський експерт
Джейсон Смарт
Фото: Макс Требухов

Американський експерт Джейсон Смарт вважає, що розкол Республіканської партії через висування Дональда Трампа в президенти США буде відчуватися ще кілька років.

Про це він сказав під час круглого столу в Інституті Горшеніна.

Смарт сказав, що він сам республіканець і не збирається голосувати за Трампа. За його словами, такої ж позиції дотримуються багато інших членів Республіканської партії. "Ефект Трампа для Республіканської партії буде дуже тривалим, ми будемо відчувати його ще 4-5 років. Ми втратили дуже багато людей через Трампа", - сказав експерт.

Він прогнозує, що вибори президента США в листопаді Трамп програє. "Мені здається, що Гілларі Клінтон має кращі можливості стати наступним президентом США. За статистикою, вона отримала б десь 55% голосів, а Трамп - 45%. Але що важливіше - найголовніші штати зараз більше за Клінтон, ніж за Трампа. Тому для мене буде великий шок і сюрприз, якщо вибори виграє не Клінтон, а Трамп", - сказав Смарт.

При цьому експерт наголосив, що велику роль для підсумку виборів гратимуть дебати між кандидатами. "Сьогодні дуже велике питання - здоров'я Клінтон. Багато хто говорить, що вона хвора, що в неї можуть бути серйозні недуги. Якщо вона покаже себе слабкою, що вона не знає, про що мова під час дебатів, це буде дуже погано для неї", - вважає Смарт.

Водночас він зауважив, що дебати сильно підкреслюють слабкості Трампа і його популізм. "Це допомагає йому перші 30 або 45 хвилин на дебатах. Але після цього - що говорити ще? Йому більше нічого сказати. Він не знає, що говорити про дефіцит, не може пояснити, як виграти війну проти ІДІЛ, не знає, як поліпшити економіку Америки", - сказав експерт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram