ГоловнаСуспільствоПодії

Під час вибуху на Яворівському полігоні поранено трьох військових

Військовослужбовець підняв якийсь предмет - і той вибухнув.

Під час вибуху на Яворівському полігоні поранено трьох військових
Учения на Яворовском полигоне
Фото: EPA/UPG

Троє військовослужбовців отримали поранення на Яворівському полігоні (Львівська область) під час навчань.

"Військовослужбовець підняв якийсь предмет - зараз триває розслідування, яке встановить, що це за предмет - і він вибухнув. Троє військовослужбовців отримали поранення, їм була оперативно надана медична допомога на полігоні, вони евакуйовані в стаціонарну медустанову. Загрози життю військовослужбовців немає", - повідомив в ефірі телеканалу "112 Україна" спікер оперативного командування "Захід" Анатолій Прошин.

При цьому Прошин підкреслив, що перед початком навчань військовим провели інструктаж про правила безпеки. Піднімати щось на полігоні заборонено всіма вимогами, додав він.

Призначено службове розслідування.

Нагадаємо, 16 вересня на Яворівському полігоні під час навчань загинув військовослужбовець. Уночі екіпаж однієї з бойових машин піхоти втратив орієнтування на місцевості, прийняв бортові вогні БМП, яка була попереду, за вогні, що підсвічують ціль, і вистрілив. Снаряд пробив вежу БМП і вбив військового.

У травні на Яворівському полігоні під час стрільби з гранатомета АГС-17 граната розірвалася на близькій відстані від розрахунку. У результаті один військовослужбовець загинув, ще двоє отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram