ГоловнаСуспільствоЖиття

Під Апеляційним судом Києва відбулися сутички, є затримані

До судової установи прибули бійці спецпідрозділу.

У Солом'янському районі Києва під будівлею Апеляційного суду, який має обрати запобіжний захід п'ятьом підозрюваним у вбивстві двох правоохоронців і нападі на АЗС, сталися сутички.

Силовики затримали чотирьох чоловіків. До місця інциденту прибув спецпідрозділ МВС, пише "Громадське".

Сьогодні, 1 жовтня, закінчився термін запобіжного заходу Заверухи і ще двох підозрюваних, о 8:00 ранку їх відпустили, а потім знову затримали в залі суду. За словами нардепа Ігоря Луценка, причина повторного затримання - у порушенні затриманими громадського порядку за ґратами.

Раніше Апеляційний суд Києва почав екстрене засідання щодо обрання запобіжного заходу п'ятьом підозрюваним у вбивстві двох міліціонерів. Ще двоє підозрюваних - Данило Ситников і Микола Мнищенко - перебували під домашнім арештом. Їх у залі суду не було. Перед будівлею збиралися представники різних організацій, зокрема, націоналістичної С14, п'ятеро представниць якої намагалися потрапити в будівлю суду, перелазячи через паркан. Проте їм завадили правоохоронці. Після цього відбулися зіткнення між представниками С14 і поліцією, але нікого не затримали.

Нагадаємо, вбивство міліціонерів у Києві сталося в ніч на 4 травня 2015 року. Двоє міліціонерів загинули, троє потрапили в лікарню з пораненнями. За версією МВС, 4 травня, близько 01:30 в Деснянському районі столиці невідомі у масках, погрожуючи зброєю, напали на автозаправну станцію. Зловмисники поранили в руку працівника АЗС і забрали з каси 823 грн. Під час переслідування підозрюваних двоє працівників полку міліції спеціального призначення загинули, троє правоохоронців потрапили в лікарню.

Підозрюваними у злочині стали Віта Завируха, Андрій Романюк, Микола Мнищенко, Євген Кошелюк та Данило Ситник. Всі вони, включаючи дівчину, були активістами Майдану, а потім брали участь добровольцями в АТО у складі батальйонів "Айдар", "Азов", "Шахтарськ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram