ГоловнаПолітика

Freedom House назвала заборону Меджлісу в РФ пародією на правосуддя

"Теоретично, російська влада тепер може покарати всіх кримських татар за їхню культурну, соціальну і політичну активність".

Freedom House назвала заборону Меджлісу в РФ пародією на правосуддя

Міжнародна неурядова організація Freedom House вважає, що визнання заборони Меджлісу кримськотатарського народу Верховним судом Росії законним є підтвердженням репресій щодо кримськотатарського народу.

Про це йдеться в заяві організації.

"Рішення суду про заборону Меджлісу є підтвердженням того, що в Криму відбуваються масові репресії щодо етнічної меншини. Теоретично, російська влада може тепер покарати всіх представників кримськотатарського народу за їх культурну, соціальну та політичну активність - це пародія на правосуддя, що є також свіжим прикладом порушення прав людини в Криму", - заявив виконавчий віце-президент організації Даніел Келінгерт.

Нагадаємо, сьогодні Верховний суд РФ визнав законним визнання Меджлісу екстремістською організацією і заборону її діяльності на території Росії. У зв'язку з цим МЗС України звернулося до міжнародних організацій з проханням посилити політичний тиск на Росію.

У квітні "Верховний суд" анексованого Росією Криму заборонив діяльність Меджлісу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram