ГоловнаПолітика

Умерова оштрафували за участь в засіданні Меджлісу

Після складання адмінпротоколу в РВВС заступнику голови Меджлісу призначили штраф 750 руб.

Умерова оштрафували за участь в засіданні Меджлісу
Ильми Умеров
Фото: ru.krymr.com

Заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова районний суд в анексованому Криму оштрафував за участь у засіданні Меджлісу.

Про це Умеров написав у фейсбуці.

"Після складання адмінпротоколу в РВВС, мене попросили пройти в Бахчисарайський райсуд, де суддя Скисов А. Е. виніс рішення визнати мене винним в скоєнні адміністративного правопорушення за ч 1 ст 10.28 і призначив штраф 750 руб. Іншими словами, винен в участі в засіданні Меджлісу кримськотатарського народу", - повідомив заступник голови Меджлісу.

Нагадаємо, Умерова затримали окупанти в Сімферополі 12 травня цього року. За годину перед затриманням він опублікував на своїй сторінці в Фейсбуці інформацію про затримання російськими силовиками кримських татар у Бахчисараї за підозрою нібито в участі в організації "Хізб ут-Тахрір". Справа проти Умерова заснована на відеозапису його виступу в Києві, де він 19 березня 2016 року декілька разів заявив, що Росія повинна піти з Криму.

Пізніше його відпустили під підписку про невиїзд.

11 серпня під час розгляду справи в суді в Умерова стався гіпертонічний криз, і його госпіталізували. 18 серпня Умерова насильно перевели з кардіологічного відділення однієї з лікарень Сімферополя в психіатричну лікарню в тому ж місті для судово-психіатричної експертизи. На волю він вийшов тільки 7 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram