ГоловнаСвіт

На з'їзді сепаратистів у Москві обговорили потенційну незалежність Техасу і Каліфорнії

Одна з найбільших сепаратистських організацій США в 2019 році має намір провести референдум про незалежність штату Техас.

На з'їзді сепаратистів у Москві обговорили потенційну незалежність Техасу і Каліфорнії
Фото: Los Angeles Times

На міжнародній конференції сепаратистів "Діалог націй. Право народів на самовизначення і будівництво багатополярного світу" в Москві ті, що виступали, обговорили потенційну незалежність американських штатів Техас і Каліфорнія.

Про це повідомляє InoPressa, посилаючись на Los Angeles Times.

"Приїзд сецессіоністів з Каліфорнії, Техасу, Пуерто-Ріко, Північної Ірландії, Каталонії, Італії та Лівану заради спілкування з активістами з кількох невизнаних сепаратистських територій в колишніх радянських республіках стає традицією: Москва звертається до войовничого антизахідного націоналізму, який поєднується з готовністю взяти в руки зброю проти своїх колишніх радянських васалів", - йдеться в матеріалі видання, який цитує InoPressa.

У рамках з'їзду виступив голова організації Yes California, який має намір у 2019 році провести "референдум про незалежність" "золотого штату" Льюїс Марінеллі. Видання також зазначає, що публіка оваціями зустріла "самозваного міністра закордонних справ" голову Texas Nationalist Movement Техасу Нейта Сміта, який обіцяв, що коли-небудь незалежний "штат самотньої зірки" "зможе офіційно обмінятися послами з вашими вільними і незалежними країнами".

Ще в середині вересня повідомлялося, що організатори запросили Техаський націоналістичний рух (TNM) - одну з найбільших сепаратистських організацій у США, яка готує референдум про незалежність штату Техас. У 2014 році вони вже брали участь в подібних заходах в Росії, а в 2015 році не змогли потрапити на конференцію, відзначає Newsru.com. У лютому 2015 року ФБР провело обшуки в штаб-квартирі TNM.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram