ГоловнаСуспільствоПодії

Число жертв неякісної горілки сягнуло 35 осіб (оновлено)

Ще кільком десяткам вдалося пережити отруєння.

Число жертв неякісної горілки сягнуло 35 осіб (оновлено)

25 людей померло від отруєння сурогатним алкоголем у Харківській області. Всього в області зареєстровано 57 випадків отруєнь. З урахуванням п'яти загиблих в Лимані Донецької області і ще п'яти жертв в Миколаєві загальне число жертв паленої горілки досягло 35 осіб, повідомляє Держпотребслужба.

Ще чотири жителі Лиману вижили. У померлих в Миколаєві в крові знайшли метанол.

Усього на 28 вересня зареєстровано 56 випадків отруєння сурогатами алкоголю, повідомляє Держспоживслужба.

Про двох жінок, які померли від отруєння сурогатним алкоголем в Рубіжному Луганської області, у повідомленні не згадується.

Нагадаємо, правоохоронці виявили в Харківській області підпільні цехи, в яких імовірно виготовлявся сурогатний алкоголь, що спричинив смертельне отруєння людей, а також канали постачання сировини для його виробництва.

Люди почали вмирати від сурогатної горілки 23 вересня. Спочатку смерті були зафіксовані тільки в Харківській області, потім з'явилися повідомлення про летальні випадки в Лимані Донецької області, Миколаєві та Рубіжному Луганської області.

Головне управління Фіскальної служби в Харківській області повідомило, що загибель людей викликана вживанням фальсифікованих алкогольних напоїв, зокрема горілки, на етикетках якої вказано "Пшенична" виробництва ТОВ "Олександрія БЛІГ".

ТОВ "Олександрія БЛІГ", серед іншого, продає через інтернет горілку в 10-літрових тетрапаках. Вартість однієї упаковки - близько 200 гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram