ГоловнаСвіт

Держдеп США оцінив вплив західних санкцій на Росію

Резервний фонд РФ може вичерпатися вже на початку 2017 року. 

Держдеп США оцінив вплив західних санкцій на Росію
Фото: topwar.ru

Економічні санкції США і Європейського союзу негативно позначаються на російських резервних фондах, великих компаніях та інвестиційному кліматі. Про це йдеться в дослідженні Держдепартаменту США, пише EU Observer.

У деяких компаніях за останні два роки санкцій операційний прибуток і кількість співробітників скоротилася на третину, активи - наполовину. Дослідження показує, що Резервний фонд Росії може вичерпатися вже на початку 2017 року. Економічні санкції також вплинули на настрої інвесторів, деякі з них вирішили відмовилися від роботи з Росією, навіть якщо їхні інвестиції не мали прямого стосунку до компаній із "чорного списку".

Втім, Держдеп також визнає, що на економіку Росії більше вплинули низькі ціни на нафту і погане управління.

При цьому в США вважають, що Росії наразі не загрожує "системна криза". Вірогідність банкрутства компаній, що потрапили під санкції, зросла лише на 2-3%, при цьому руйнування "стратегічно важливих" організацій, таких як "Ростех" вкрай малоймовірне.

Нагадаємо, щодо Росії діють три пакети санкцій Євросоюзу. Першими були введені індивідуальні санкції проти громадян Росії й України, яких Європа вважає відповідальними за підрив територіальної цілісності України. Ці санкції будуть діяти до 15 березня 2017 року. Економічні секторальні санкції проти Росії діють до 31 липня 2017 року. Термін дії торгових та інвестиційних санкцій проти Криму закінчується 23 червня 2017 року.

Американський санкційний список безстроковий. До нього входить велика кількість російських компаній і громадян Росії й України, що мають відношення до захоплення Криму або агресії РФ на Донбасі.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram