>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українські військові вперше візьмуть участь в Invictus Games

Ігри пройдуть у 2017 році в Торонто.

Українські військові вперше візьмуть участь в Invictus Games
Фото: EPA/UPG

Українські учасники бойових дій уперше візьмуть участь в Invictus Games ("Ігри нескорених") - аналогу Паралімпійських ігор для військовослужбовців.

Про це повідомила у вівторок на брифінгу віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, пише РБК-Україна.

"Минулого тижня ми отримали підтвердження, що Україна має можливість бути офіційним учасником "Ігор нескорених", які наступного року пройдуть у Торонто", - сказала віце-прем'єр.

Незабаром буде оголошено набір учасників, які зможуть подати заявки і пройти тренінги. "Зараз на міжвідомчу комісію з питань співробітництва з НАТО виноситиметься це питання, щоб вони схвалили план, як ми будемо відбирати і тренувати цих людей, і як їх туди відправляти. Тобто комплекс питань, як ми це робитимемо, але перший крок - офіційний дозвіл - у нас є", - резюмувала Климпуш-Цинцадзе.

"Ігри нескорених" уперше пройшли в 2014 році в Лондоні, тоді в них узяли участь 13 країн з Європи, Азії, Північної Америки та Океанії. На другі ігри в американському Орландо приїхали вже 15 країн. На ігри в Торонто, які пройдуть у травні наступного року, запрошено вже 17 країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram