ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харківській області знайшли підпільні цехи, де могли виготовляти сурогатний алкоголь

Також встановлено канали постачання неякісного спирту.

У Харківській області знайшли підпільні цехи, де могли виготовляти сурогатний алкоголь
Архивное фото

Правоохоронці виявили в Харківській області підпільні цехи, в яких, імовірно, виготовляли сурогатний алкоголь, що спричинив смертельне отруєння людей, а також канали постачання сировини для його виробництва.

Про це повідомив перший заступник начальника ГУ ДФС у Харківській області Андрія Бежанов, інформує "Інтерфакс-Україна".

"На цей момент можу повідомити лише, що встановлено канали постачання неякісного спирту на територію Харківської області. Крім того, виявлено підпільні цехи, де. можливо. виготовлялася горілка, вживання якої призвело до летальних наслідків", - сказав Бежанов.

За інформацією обласного управління ДФС, протягом розслідування було проведено понад 10 обшуків, допитано понад 30 осіб. Фальсифіковану лікеро-горілчану продукцію вилучають.

Нагадаємо, станом на 27 вересня серед жителів Харківської області зареєстровано 53 випадки отруєнь алкогольними напоями. Із загального числа потерпілих 23 людини померли. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 204 (незаконне виготовлення товарів із недоброякісної сировини, що призвело до отруєння людей) Кримінального кодексу. У справі затримано трьох підозрюваних (господарі магазинів у Вовчанському, в Ізюмському та Харківському районах області).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram