ГоловнаПолітика

Гройсман пообіцяв розбити "в пух і прах" корупціонерів з ДФС

"Треба змінити систему - вона повинна бути відкритою та ефективною".

Гройсман пообіцяв розбити "в пух і прах" корупціонерів з ДФС
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман попросив нардепа від "Самопомочі" Андрія Журжія надати перелік імен керівників Державних фіскальних суддів, які займаються "кришуванням" або підпадають під люстрацію. Про це він заявив на засіданні уряду в середу.

Так прем'єр відповів на заяву депутата про те, що в Харкові керівники ДФС "кришують" діяльність конвертаційних центрів, а керівник територіального органу, якого неодноразово притягували до відповідальності, після умовного звільнення, продовжує працювати керівником податкової області.

"Я просив би по тому, що ви оголосили, по конвертаційним центрам, по конкретним посадовим особам дати офіційне звернення з іменами та адресами людей. Я жорстко розберуся і розіб'ю їх у пух і прах", - сказав Гройсман.

Водночас прем'єр відзначив, що звільнення голови ДФС Романа Насірова станеться тоді, коли буде виявлено його конкретні правопорушення.

"Конституційні повноваження будуть виконані тоді, коли ми будемо бачити реальні правопорушення, все інше - це емоції. Я вважаю, що ситуація в ДФС і в Митній службі неприйнятна. Зловживання на місцях - є, корупція - є. Але те, що ви бачите в надходженнях, свідчить, що ми на правильному шляху. Треба змінити систему, і вона повинна бути відкритою та ефективною", - додав він.

Нагадаємо, сьогодні прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив Фіскальній службі, прикордонникам і міським адміністраціям поліпшити умови проходження митного контролю до 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram