ГоловнаЕкономікаДержава

Україна виконала початковий план закачування газу в сховища

Згідно з рішенням Кабміну, потрібно ще 3 мільярди кубометрів.

Україна виконала початковий план закачування газу в сховища
Фото: rian.com.ua

Запаси газу в українських підземних сховищах станом на ранок 26 вересня перевищили 14 млрд кубометрів.

Про це в понеділок повідомив прес-секретар ПАТ "Укртрансгаз" Максим Белявський у фейсбуці.

"Сьогодні вранці Україна перетнула позначку в 14 млрд кубометрів. Заповненість газосховищ 45%. Рухаємося далі", - написав він.

Міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів говорив, що такого обсягу на початок опалювального сезону вистачить, якщо орієнтуватися на "теплу зиму". Проте уряд вирішив закачати більше за цей об'єм - ще 3 млрд кубометрів з орієнтацією на холодну погоду.

У червні голова "Нафтогазу" Андрій Коболєв заявляв, що Україна почне опалювальний сезон 2016-2017 років з 14 млрд кубометрами газу в підземних сховищах.

Нагадаємо, закачування газу в сховища почалося 7 квітня, тоді там було 8,4 млрд куб. м.

У попередній опалювальний сезон розпочали відбір газу з підземних сховищ 30 жовтня 2015 року, на той момент у ПСГ містилося трохи більше, ніж 17 млрд кубометрів. До опалювального сезону 2014/2015 років у України в ПСГ було 16,7 млрд куб. м газу. У попередні роки запаси до опалювального сезону були ще більші.

Газ до опалювального сезону 2015-2016 років закачували, купуючи його, зокрема, в Росії. До поточного моменту Україна не змогла домовитися з "Газпромом" про умови постачання палива, відтак газ у Росії не купує.

В Україні налічується 13 ПСГ загальною потужністю 32 млрд кубометрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram