ГоловнаСвіт

Популяція слонів у Африці за 10 років скоротилася на 111 тисяч особин

Нині на континенті налічується понад 415 тисяч слонів.

Популяція слонів у Африці за 10 років скоротилася на 111 тисяч особин
Фото: EPA/UPG

Популяція слонів у Африці за останні 10 років скоротилася приблизно на 111 тисяч особин. Про це повідомив Міжнародний союз охорони природи.

Нині на континенті налічується понад 415 тисяч слонів, ще 117-135 тисяч крім цієї кількості можуть проживати в районах, які не є під систематичним спостереженням.

Понад 70% слонів, або близько 293 тисяч, живуть у Південній Африці, 20%, або близько 86 тисяч - у Західній Африці, 6%, або близько 24 тисяч, - в Центральній Африці. У Західній Африці налічується всього близько 11 тисяч особин.

Настільки сильне скорочення популяції перш за все пов'язане із найсильнішим сплеском браконьєрства з 70-80 років минулого століття. У Східній Африці, де браконьєрство процвітає найбільше, популяція слонів скоротилася на 50%. Вина насамперед лежить на Танзанії, там знищили більше 60% популяції, в той час як в Уганді, Кенії, Руанді чисельність тварин не змінилася або навіть зросла. Великих втрат популяції слонів у останні роки зазнали Габон, Конго, Камерун і особливо ДР Конго, ЦАР і Чад.

Також серйозно впливає на популяцію слонів скорочення середовища проживання через дії людини.

Дослідники наголошують, що це перший континентальний звіт щодо слонів за останнє десятиліття.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram