ГоловнаСуспільствоПодії

Співробітники СБУ зламали двері в центральному офісі холдингу Новинського

Силовики після обшуків у регіонах прийшли в головний офіс "Смарт-холдингу".

Співробітники СБУ зламали двері в центральному офісі холдингу Новинського
архив
Фото: Макс Требухов

Співробітники Служби безпеки України вранці в неділю прийшли з обшуком у центральний офіс компанії "Смарт-Холдинг", що належить нардепові Вадиму Новинському, на Ігоревській вулиці у Києві.

Прес-служба холдингу повідомила агентству "Інтерфакс-Україна", що правоохоронці зламали двері офісу за допомогою спецзасобів, зайшли всередину і проводять слідчі дії, зокрема виїмку документів. За словами директора з правового забезпечення "Смарт-Холдингу" Лади Кондуфорової, спецслужби не пояснюють, чому вони проводять обшук у вихідний день, хоча такі слідчі дії за законом повинні проводитися в робочі дні. Крім того, у постанові про обшук неправильно вказана адреса.

У зв'язку з цим Кондуфорова ставить під сумнів законність дій СБУ.

Нагадаємо, 22 липня СБУ проводила обшуки в різних офісах компаній Новинського: Smart Maritime Group в Херсоні, у представництві компанії Regal Petroleum в селі Яхники (Полтавська область), в компанії, яка володіє банком "Юнекс". 27 липня відбувся повторний обшук у Smart Maritime Group.

13 лютого 2015 року у київському офісі "Смарт-Холдингу" проводився обшук у рамках кримінальної справи по "Амстору".

Новинський - один із найбагатших людей України, йому належить "Смарт-холдинг", який об'єднує низку підприємств. Серед активів Новинського є велика частка в "Метінвесті" та агрохолдинг HarvEast, нафтогазова компанія Regal Petroleum, Херсонський суднобудівний завод, Чорноморський суднобудівний завод.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram