ГоловнаПолітика

Порошенко люстрував трьох "суддів Майдану"

Серед них - відомі Світлана Гайдук і Наталія Гриньковська.

Порошенко люстрував трьох "суддів Майдану"
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко у суботу, 24 вересня, підписав два укази про звільнення трьох суддів за порушення присяги.

Суддя Шевченківського районного суду Києва Світлана Гайдук під час Революції гідності безпідставно заарештувала на 60 днів одного з активістів, проігнорувавши порушення його прав при затриманні - далекобійник Владислав Загоровко був побитий, в СІЗО не отримав належного лікування і став інвалідом третьої групи. Тимчасова спеціальна комісія з перевірки суддів загальної юрисдикції визнала, що суддя Гайдук порушила вимоги чотирьох статей Кримінального процесуального кодексу.

Суддя цього ж суду Наталія Гриньковська також без достатніх підстав обрала запобіжний захід у вигляді арешту для іншого учасника Революції гідності, дніпропетровського журналіста Валерія Гарагуца. Вона також відзначилася у справі Автомайдану, коли притягнула до адміністративної відповідальності шістьох громадян, проявивши при цьому необ'єктивність та упередженість.

Детальніше про Гайдук і Гриньковську можна прочитати у статті "Такі судді потрібні самому" і "Вас не мучать кошмари?"

Третій суддя Максим Фролов працював у Голосіївському райсуді. У грудні 2013 року він притягнув водія до адміністративної відповідальності за непокору інспектору ДАІ, який намагався зупинити колону "Автомайдану". При цьому суддя проігнорував алібі водія, яке підтверджувалося свідками.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram