ГоловнаПолітика

Член ВРЮ Гречковський, якого підозрюють у шахрайстві, вніс 3,85 млн гривень застави

За словами Гречковського, гроші для застави він позичив.

Член ВРЮ Гречковський, якого підозрюють у шахрайстві, вніс 3,85 млн гривень застави
Фото: http://obozrevatel.com

Член Вищої ради юстиції Павло Гречковський, якого підозрюють у шахрайстві, вніс заставу 3,85 млн гривень.

"Застава для мене непідйомна, але я її вніс", - сказав він.

За його словами, він позичив частину грошей у друзів, частину - у сестри і вніс заставу 23 вересня.

Раніше повідомлялося, що Печерський районний суд Києва відмовився заарештувати Гречковського і відпустив його під заставу в розмірі 3,85 млн гривень. Засідання проходило в закритому режимі.

Нагадаємо, 21 вересня Генпрокуратура повідомила, що Гречковський намагався отримати хабар $500 тис. за прийняття судом рішення, вигідного суб'єктові господарювання.

Пізніше адвокат Гречковського Ігор Черезов заявив, що його підзахисному повідомлено про підозру в замаху на шахрайство, а не в одержанні неправомірної вигоди.

Генпрокурор Юрій Луценко звернувся до ВРЮ з проханням ініціювати питання про припинення повноважень Гречковського. Він також повідомив, що Генпрокуратура вже наклала арешт на майно Гречковського і має намір отримати в суді санкції на обшуки в його приміщеннях.

Своєю чергою, ВРЮ звернувся в Генпрокуратуру з проханням надати докази порушень присяги членом ВРЮ Гречковським. Голова ВРЮ Ігор Бенедисюк повідомив, що Гречковський написав заяву на відпустку і ВРЮ поки що цим і обмежиться.

22 вересня Печерський районний суд Києва відмовився заарештувати Гречковського і відпустив його під заставу в розмірі 3,85 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram