ГоловнаСуспільствоПодії

Злочинця із 33-річним тюремним стажем затримано за розбій після звільнення за "законом Савченко"

Його підозрюють у нападі на пенсіонерку та її хвору доньку.

Злочинця із 33-річним тюремним стажем затримано за розбій після звільнення за "законом Савченко"
Фото: vn.npu.gov.ua

У Вінницькій області затримали трьох чоловіків, яких підозрюють у розбійному нападі на пенсіонерку та її хвору дочку в селі Печера Тульчинського району.

Як повідомляє прес-служба поліції, 22 вересня близько 17-ї години вечора бандити прийшли в будинок, де проживають 69-річна жінка та її 32-річна дочка, яка через інвалідність не може пересуватися. Вони почали бити літню жінку, вимагаючи грошей. Лежачій дочці приставили ніж до горла.

Зловмисники забрали три мобільні телефони потерпілих, ноутбук і грошові кошти в сумі близько 3 тисяч гривень.

Після цього вони зникли в автомобілі "Ніссан Альмера". В області оголосили план перехоплення, злочинців розшукували за прикметами автомобіля і вже через кілька годин затримали на в'їзді в с.Сокілець Немирівського району.

У підозрюваних вилучили ніж, запальничку у формі пістолета і речі, вкрадені з дому в Печері.

Двоє із затриманих осіб - раніше судимі за тяжкі й особливо тяжкі злочини. Організатор злочинної групи - 50-річний уродженець Росії, який 33 роки провів за ґратами. Останнє покарання - 9 років ув'язнення - відбував за скоєння вбивства і був звільнений на два роки раніше за "законом Савченко" в травні цього року. Після звільнення проживав у Хмельницькій області.

Два спільники - 53-річний житель Томашпольського району, раніше судимий, і 34-річний житель Хмельницької області. Один з них теж вийшов за "законом Савченко".

За цим фактом відкрито кримінальне провадження відповідно до ч.3 ст.187 КК України (розбій). Затриманим загрожує покарання - від 7 до 12 років ув'язнення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram