ГоловнаПолітика

ГПУ проводить обшуки у члена ВРЮ Гречковського

Представнику судової влади інкриміновано хабарництво.

ГПУ проводить обшуки у члена ВРЮ Гречковського
Павел Гречковский
Фото: http://obozrevatel.com

У члена Вищої ради юстиції Павла Гречковського проводять обшук, розповіли агентству "Інтерфакс-Україна" в Генпрокуратурі.

"Обшуки проходять і в самого Гречковського, і в його посередника. Вони проводяться за місцем їхнього проживання і роботи", - розповіли агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі відомства.

Нагадаємо, 21 вересня Генпрокуратура повідомила, що Гречковський намагався отримати $500 тис. хабара за ухвалення судом рішення, вигідного суб'єктові господарювання.

Пізніше адвокат Гречковського Ігор Черезов заявив, що його підзахисного повідомлено про підозру в замаху на шахрайство, а не одержання неправомірної вигоди.

Генпрокурор Юрій Луценко звернувся до ВРЮ з проханням ініціювати питання про припинення повноважень Гречковського. Він також повідомив, що Генпрокуратура вже наклала арешт на майно Гречковського і має намір отримати в суді санкцію на обшук.

Зі свого боку, ВРЮ звернулася в Генпрокуратуру з проханням надати докази порушення присяги членом ВРЮ Гречковським. Голова ВРЮ Ігор Бенедисюк повідомив, що Гречковський написав заяву на відпустку і ВРЮ поки що цим і обмежиться.

22 вересня Печерський районний суд Києва відмовився заарештувати Гречковського і відпустив його під заставу в розмірі 3,85 млн гривень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram