ГоловнаПолітика

Делегації 30 країн світу зібралися в Харківській області

Регіон приймає форум "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!"

Делегації 30 країн світу зібралися в Харківській області
Посол США и и.о. председателя Харьковской ОГА
Фото: kharkivoda.gov.ua

У Харкові готуються прийняти 11 послів іноземних держав. Про це повідомила керівник області Юлія Світлична.

За рівнем міжнародного представництва економічний форум "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи!" стане безпрецедентним в історії регіону.

22 вересня керівник Харківської ОДА провела серію двосторонніх зустрічей з іноземними делегаціями, які прибули для участі у Форумі.

Так, за один день Юлія Світлична зустрілася з послами США, Бразилії, Албанії, В'єтнаму, Словенії та делегацією китайської провінції Хейлунцзян.

"Міжнародне співробітництво є одним з наших головних пріоритетів. Ми розуміємо, що для зростання економіки Харківської області передусім необхідно вирішити питання диверсифікації ринків збуту і залучення іноземних інвестицій у регіон, - зазначила Світлична. - З цією метою ми максимально активізували роботу з іноземними представництвами на території України, а також відкрили офіси Харківської області у Вашингтоні і в Китаї. Міжнародний економічний форум є ключовим заходом для регіону, він покликаний продемонструвати потенціал області нашим зарубіжним партнерам і стати стартовим майданчиком для просування харківського бізнесу на міжнародному рівні".

Варто зазначити, що результати активності керівництва регіону в налагодженні зв'язків з країнами Європи, Азії та Америки дійсно вражають. Якщо торік у тому самому інвестфорумі взяли участь делегації 15 країн, то 2016-го їхня кількість збільшилася вдвічі. Також під час двосторонніх зустрічей з послами керівник області обговорювала вже не стільки перспективи співпраці, скільки конкретні кроки, які вже зроблено, перші результати роботи та напрямки подальшого докладання зусиль.

Наприклад, низку спільних проектів Харківська область уже реалізує з Посольством США в Україні. Сторони підписали широкий меморандум про співпрацю і кілька вузьких документів, зокрема щодо боротьби з корупцією. 22 вересня під час зустрічі Юлії Світличної з послом США в Україні Марі Йованович було досягнуто остаточної домовленості про проведення спільно з Харківською ОДА конкурсу на отримання грантів громадськими організаціями "Протидія корупції".

Своїми враженнями про розвиток Харківської області Марі Йованович поділилася під час брифінгу в Харкові.

"Мені було дуже приємно поспілкуватися з Юлією Світличною, яка має хорошу репутацію в США. Було дуже корисно і приємно почути, що відбувається в Харківському регіоні, які проводяться реформи і як це впливає на життя простих людей", - зазначила Йованович.

Вона також пообіцяла, що презентацію нового спільного проекту посольства і Харківської ОДА проведуть у рамках Міжнародного економічного форуму 23 вересня.

Розширенню співпраці Харківської області з Бразилією сприяє відкриття в Харкові почесного консульства цієї Федеративної Республіки. Таку впевненість висловив під час зустрічі з керівником Харківської ОДА Надзвичайний і Повноважний Посол Федеративної Республіки Бразилія в Україні Освалдо Біато.

Посла Албанії Шпресе Курете Юлія Світлична повідомила про те, що завдяки проведеній роботі у сфері освіти цього року в Харкові вперше будуть здобувати освіту албанські студенти.

"На сьогодні всі міжнародні зустрічі, які ми провели, дають свої плоди, - вважає керівник Харківської ОДА. - Міжнародний інвестиційний форум дасть нові можливості для розвитку бізнес-ініціатив харків'ян у сферах промисловості, АПК, науки і технологій, IT і освіти".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram