ГоловнаСвіт

ООН: світова економіка у крихкому стані

ООН закликає до координації великих і важливих для світової економіки країн.

ООН: світова економіка у крихкому стані
ООН
Фото: alternativenews.org

Країни, що розвиваються, можуть зіткнутися з ризиком боргової кризи, а темпи зростання світової економіки - сповільнюватися.

Про це йдеться в щорічній доповіді Конференції ООН з торгівлі і розвитку.

"Світова економіка 2016 року перебуває у крихкому стані, рівень зростання може впасти нижче за 2,5%, зареєстровані у 2014 і 2015 роках. Слабка продуктивність економіки країн, що розвиваються, що почалася з фінансової кризи 2008-2009 років, триватиме, і до неї додасться ризик втрати динаміки, який буде більшим, ніж очікували раніше", - йдеться в доповіді.

Експерти ООН стверджують, що країни, які розвиваються, можуть зіткнутися з борговою кризою, оскільки обсяг боргів у цих країнах вже становить $25 трлн. Також зазначають, що кошти, взяті державами в кредит, пішли на зміцнення тих секторів, які залежать від економічних циклів: нафтогазовий, енергетичний, видобувний та інші.

Як випливає з доповіді, економічне зростання в країнах, що розвиваються, становитиме до 4%. У таких країнах, як Бразилія, Росія чи Південна Африка, очікується дефляція через рецесію економіки, яка призведе до негативних наслідків і для сусідніх країн.

У доповіді наголошено, що для вирішення глобальних економічних проблем потрібна координація великих і важливих для світової економіки країн, якої в цей час немає.

Як повідомляли раніше, голландський банк ABN AMRO включив Україну в список країн, що розвиваються, на які варто звернути увагу інвесторам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram