ГоловнаПолітика

Яценюк: закон про постачання летального озброєння має великі шанси пройти через Сенат США

Його підтримують понад 40 конгресменів і сенаторів з обох американських партій.

Яценюк: закон про постачання летального озброєння має великі шанси пройти через Сенат США
Фото: nfront.org.ua

Колишній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що закон про постачання летального озброєння, який сьогодні ухвалила нижня палата парламенту США, має величезні шанси пройти і через Сенат.

Про це він написав у своєму фейсбуці.

"Палата представників Конгресу США одностайно схвалила закон «Про підтримку стабільності і демократії в Україні», який прямо передбачає надання Україні летальної оборонної зброї. Крім того, американські санкції проти Росії будуть продовжуватися автоматично, - поки президент не переконає Конгрес, що суверенітет України відновлено. За американською традицією, такі санкції можуть тривати десятиліттями. Також закон прямо забороняє виконавчій владі США визнавати російську анексію Криму. Шанси на проходження закону через Сенат величезні - його підтримують понад 40 конгресменів і сенаторів з обох американських партій", - заявив він.

Нагадаємо, цей закон ініційовано співголовою Комітету з закордонних справах Палати представників Еліотом Енгелем і внесений ним спільно з конгресменом-республіканцем Адамом Кінзінгером.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram