ГоловнаПолітика

Луценко відсторонив від посад трьох учасників конфлікту з НАБУ

Причиною стали події 12 серпня. 

Луценко відсторонив від посад трьох учасників конфлікту з НАБУ

Генпрокурор Юрій Луценко відсторонив трьох співробітників Генеральної прокуратури від посад на час службового розслідування за фактом сутички з працівниками Національного антикорупційного бюро  12 серпня. 

"Рішення про відсторонення ухвалено з метою забезпечення ефективного, швидкого та неупередженого досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом зазначених подій, яке проводить Головне слідче управління Служби безпеки України", - повідомляється на сайті ГПУ.

Нагадаємо, 12 серпня Генпрокуратура виявила стаціонарний пост спостереження за прокурором ГПУ Дмитром Сусом.  Цей слідчий вважається людиною нардепів Ігоря Кононенка та Олександра Грановського у ГПУ.  За даними Бюро, двох технічних працівників НАБУ примусово доставили до департаменту Генпрокуратури й утримували там 11 годин. Вони були звільнені тільки після звернення директора НАБУ Артема Ситника до генпрокурора Юрія Луценка. НАБУ виклало їхню розповідь про те, що до них застосовували тортури. НАБУ порушило справу через викрадення своїх співробітників Генпрокуратурою.

У квартирі, де було організовано спостереження, залишився детектив НАБУ, його заблокували прокурори ГПУ. Детектив викликав спецназ НАБУ,  і той вивів його з технікою з помешкання, застосувавши силу до прокурорів.

Розслідування сутички між двома правоохоронними органами передали СБУ.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram