ГоловнаПолітика

Суд арештував паркомісце колишнього заступника генпрокурора Каська

Минулого тижня Печерський райсуд арештував автомобіль екс-заступник генпрокурора.

Суд арештував паркомісце колишнього заступника генпрокурора Каська
Фото: lbc.com.ua

Суд арештував паркувальне місце заступника генпрокурора Віталія Каська.

Про це повідомив він сам у Фейсбуці.

"Сьогодні дізнався, що арештовано моє паркомісце. В принципі, все логічно - навіщо воно потрібне, коли автомобіль теж під арештом? Тепер слідчі можуть подавати клопотання на арешт ліжка і побутової техніки, щоб позбавити мене зайвого клопоту. А заради економії бюджетних грошей, арештовану машину помістять на арештований паркінг і покладуть на мене обов'язки з охорони", - написав Касько.

Він також повідомив, що купив паркомісце в липні 2014 року.

"Я вибирав паркомісце ще до того, як піти працювати в прокуратуру. Крім того, його внесено в мою декларацію, але це нікого не хвилює", - додав Касько.

На його думку, прокуратура арештувала його майно, щоб підняти рейтинг відомства.

Нагадаємо, минулого тижня Печерський райсуд арештував автомобіль Каська. У березні суд арештував квартиру Каська. 23 травня Апеляційний суд Києва зняв цей арешт, але вже через тиждень майно арештували повторно.

Каськові висунули підозру за статтею "шахрайство в особливо великих розмірах" і "підробка документів". За версією слідства, в 2003 році Касько отримав службову однокімнатну квартиру в Печерському районі, яку пізніше приватизувала його матір. У 2010 році він знову звернувся до генпрокурора про надання йому службової квартири. Він повідомив, що проживає з дідусем, матір'ю і сестрою. Родині Каська виділили трикімнатну квартиру в тому ж Печерському районі площею 155 кв. м. У грудні 2010 року Касько звільнився з прокуратури і працював адвокатом. За два місяці до звільнення трикімнатну квартиру, виділену сім'ї Каська, виключили з переліку службових. У березні 2014 року Касько її приватизував.

Генпрокурор Юрій Луценко в інтерв'ю LB.ua заявив, що Касько може стати фігурантом ще одного кримінального провадження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram