ГоловнаСвіт

ЄС не визнає вибори у Держдуму в Криму

Місія спостереження за виборами ОБСЄ/БДІПЛ не здійснювала будь-якої діяльності на анексованих РФ територіях.

ЄС не визнає вибори у Держдуму в Криму

Європейський Союз не визнає виборів у Держдуму Росії в анексованому Криму.

"Європейський Союз не визнає анексію Криму і Севастополя Російською Федерацією і, отже, не визнає проведення виборів на Кримському півострові", - йдеться в заяві представника Зовнішньої дипломатичної служби ЄС.

Зокрема, ОБСЄ/БДІПЛ відзначили, що на результатах виборів негативно позначилися обмеження основних свобод і політичних прав, жорстко контрольованих ЗМІ та таких, що чинять тиск на громадянське суспільство, а також недоліки, пов'язані з реєстрацією кандидатів і нормативно-правовою базою.

В ЄС зазначили, що місія спостереження за виборами ОБСЄ/БДІПЛ не здійснювала будь-якої діяльності на анексованих територіях Криму і Севастополя.

"Участь дипломатів країн-членів ЄС до наглядової діяльності в рамках місії ОБСЄ/БДІПЛ також обмежувалася визнаною територією Російської Федерації, яка не входить до анексованої. Європейський Союз, як і раніше, непохитний у своїй підтримці територіальної цілісності та суверенітету України", - наголошується в заяві.

Нагадаємо, 18 вересня пройшли вибори у Державну думу Російської Федерації, зокрема на території Криму, анексованого Росією навесні 2014 року.

Україна закликає міжнародну спільноту не визнавати результати виборів у Державну Думу в частині голосування на території окупованого Кримського півострова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram