ГоловнаЕкономікаДержава

Гройсман пообіцяв розібратися зі зміною підпорядкування "Укртрансгазу"

Прем'єр ще не бачив рішення МЕРТ.

Гройсман пообіцяв розібратися зі зміною підпорядкування "Укртрансгазу"
Фото: yes-ukraine.org

Прем'єр Володимир Гройсман допустив скасування рішення про перепідпорядкування "Укртрансгазу" Міністерству економічного розвитку і торгівлі.

Про це він сказав журналістам, передає "РБК-Україна".

"Міністерство економіки прийняло таке рішення, але точно можу сказати, що якщо ми будемо бачити хоч одну загрозу, що це неправильно або, що це потрібно змінити, то можете не сумніватися, що прем'єр-міністр на це зреагує і зробить все, щоб не було ніяких проблем... Але на сьогодні у мене такого рішення немає. Я обов'язково у найближчі дні розберуся і поставлю крапку в цьому питанні. Крапку, щоб велика українська компанія була відкритою, прозорою та ефективною", - заявив прем'єр.

Нагадаємо, МЕРТ 7 вересня внесло зміни до статуту "Нафтогазу України", згідно з якими фактично поклало на себе функції управління компанією "Укртрансгаз".

Після скандалу МЕРТ пояснило рішення забрати "Укртрансгаз" у своє управління необхідністю виконувати зобов'язання щодо Третього енергетичного пакету Євросоюзу.

"Нафтогаз" у відповідь заявив, що рішення МЕРТ забрати "Укртрансгаз" у своє управління жодним чином не спрямоване на виконання Україною зобов'язань Третього енергетичного пакету і ставить під загрозу отримання кредитів на закупівлю газу для опалювального сезону.

ЄБРР, який розробляв реформу корпоративного управління "Нафтогазу", зажадав скасувати рішення МЕРТ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram