ГоловнаСуспільствоЖиття

У Криму затримали українця "за створення веб-серверу в Узбекистані"

Повідомляють, що затриманого оголосили в міжнародний розшук.

У Криму затримали українця "за створення веб-серверу в Узбекистані"
Кпп в Армянске
Фото: newc.info

На адміністративному кордоні з окупованим Кримом затримано 28-річного громадянина України, який, як стверджують російські силовики, перебуває в міжнародному розшуку.

Про це пише ТАСС із посиланням на "прикордонне управлінні ФСБ у Республіці Крим".

Зазначають, що затриманий намагався в'їхати на півострів.

"Під час обробки установчих даних у пункті пропуску "Армянськ" контролер виявив, що безперешкодно пропущений посадовими особами Держприкордонслужби України молодий чоловік з червня місяця цього року оголошений у міжнародний розшук", - йдеться в повідомленні.

За даними російського відомства, затриманий провадив в Узбекистані "діяльність, яка підлягає обов'язковому ліцензуванню (створення і функціонування інтернет-серверу)". При цьому спецдозволу він не мав, тому місцеві правоохоронні органи оголосили його спочатку в місцевий, а потім у міжнародний розшук.

"З огляду на той факт, що українець скоїв злочин у складі групи осіб за попередньою змовою, відповідно до законодавства країни-ініціатора, йому загрожує великий штраф або арешт до шести місяців", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 6-8 серпня поблизу КПП "Армянськ" були два інциденти, в результаті яких російські військові застосували зброю. В обох випадках вони перебували в стані алкогольного сп'яніння. Після цього Росія призупинила роботу всіх пунктів пропуску, а через три дні ФСБ звинуватила ГУР Міноборони України в підготовці терактів у Криму, пізніше це зробив і президент Росії Володимир Путін. Також ФСБ заявила нібито про затримання української диверсійної групи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram