ГоловнаПолітика

Янукович заявив, що грошей і майна за кордоном у нього "немає і ніколи не було"

За словами екс-президента, рішення суду ЄС тільки підтвердило відсутність доказів злочинів, у яких його звинуватили.

Янукович заявив, що грошей і майна за кордоном у нього "немає і ніколи не було"
Фото: стоп-кадр с видео

Екс-президент Віктор Янукович, який втік з країни в лютому 2014 року, заявив, що у нього ніколи не було рахунків і майна за кордоном. Про це він розповів у інтерв'ю РИА Новости.

"Рішення суду ЄС тільки підтвердило відсутність доказів злочинів, в яких мене звинуватили. Що стосується нібито вивезених грошей і майна за кордон, то не бачу сенсу це обговорювати, у мене їх немає і ніколи не було", - заявив Янукович.

За словами президента-втікача, українські суди контролюються владою, тому "добитися правди там ще складніше, ніж у суді ЄС".

Раніше повідомлялося, що Суд Євросоюзу визнав заморожування банківських рахунків екс-президента Віктора Януковича, його сина Олександра і екс-голови президентської адміністрації Андрія Клюєва законним, в той же час постфактум скасував санкції 2014 року.

Одночасно зі скаргою на санкції, суд ЄС розглянув і скаргу адвокатів Януковичів і Клюєва на санкції від 2015 року. У своєму рішенні, оголошеному у четвер, 15 вересня суд відхилив скаргу, визнавши заморожування активів законним.

Нагадаємо, у квітні Янукович поскаржився в суд, що ЄС заморозив на його рахунках надто велику суму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram