ГоловнаКультура

Гройсман пообіцяв виділити 500 млн грн на українське кіно у 2017 році

Держкіно просило майже вдвічі більше.

Гройсман пообіцяв виділити 500 млн грн на українське кіно у 2017 році
Фото: www.ukrkino.com.ua

14 вересня прем'єр-міністр Володимир Гройсман розповів про те, скільки грошей дадуть на українське кіно в 2017 році.

Як повідомляє Телекритика, він зустрівся з топ-менеджерами телеканалів, головою Нацради з телерадіомовлення Юрієм Артеменком, головою Держкіно Пилипом Іллєнком, міністром культури Євгеном Нищуком, міністром Кабміну Олександром Саєнком.

На зустрічі Гройсман заявив, що в державний бюджет на 2017 рік буде закладено 500 млн грн на кіновиробництво. При цьому не уточнюють, чи мається на увазі окрема стаття "Створення та розповсюдження національних фільмів" або бюджет Держкіно загалом.

Голова Нацради з телерадіомовлення Юрій Артеменко наголосив, що на зустрічі також ішлося про те, що "потрібно переходити від держпідтримки до держзамовлення, коли держава повинна давати замовлення на фільми, які відповідають потребам суспільства".

Раніше про збільшення фінансування українського кіно також повідомляв міністр культури Євген Нищук на святкуванні Дня українського кіно на кіностудії ім. Довженка.

При цьому ще на початку вересня з'являлася інформація про те, що Міністерство культури визначило обсяг витрат за всіма бюджетними програмами у сфері кіно в розмірі 103,4 млн грн, що становить лише 11% потреби Держкіно. Держкіно ж розрахувало, що на наступний рік йому необхідно трохи більш ніж 960 млн грн.

Нагадаємо, проект держбюджету буде внесено до Верховної Ради вже цього тижня - прем'єр-міністр заявляв, що Кабмін затвердить і подасть документ на розгляд парламенту 15 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram