ГоловнаПолітика

ГПУ проводить обшуки в Кернеса (оновлено)

Кримінальне провадження стосується розкрадання землі на 4 млрд грн.

ГПУ проводить обшуки в Кернеса (оновлено)
Геннадий Кернес и Михаил Добкин
Фото: news.liga.net

У Харкові з 7:00 тривають обшуки в приміщеннях, які належать меру міста Геннадію Кернесу і матері депутата Михайла Добкіна.

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко, написала його прес-секретар Лариса Сарган у фейсбуці.

Усього заплановано десятки обшуків. У місто виїхали 100 співробітників ГПУ і співробітники СБУ.

Обшуки проходять в зв'язку з кримінальною справою проти організації схеми з розкрадання 654 га землі Харкова на суму 4 млрд грн.

В організації схеми підозрюють керівництво міста.

"Зайшли з обшуками в готель «Національ», де проживає сам мер Геннадій Кернес. Також з обшуками прийшли і в будинок, який належить матері Михайла Добкіна, але він приїхав, показав прописку, а, згідно із законом, це недоторканне житло народного депутата. Ще один фігурант кримінальної справи пручався, виїхав спецпідрозділ «Альфи»", - повідомив Луценко.

Оновлення. Народний депутат Антон Геращенко в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив, що обшуки проходять у справі про виділення мерією землі підставним особам.

"Багато років в Україні діє законодавство, згідно з яким землю необхідно було виділяти через аукціон. Однак знаходили лази, через які процедуру оминали, виділили понад 600 га харківської землі для різноманітних підставних осіб. Після чого ця земля далі реалізовувалася на вторинному ринку", - заявив Геращенко.

Нагадаємо, Кернес є підсудним у справі про викрадення і побиття євромайданівців. Судові засідання у цій справі проходять у Полтаві, вирок поки що не винесено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram