ГоловнаПолітика

Бойовики «глушать» зв'язок на підступах до передової, - місцеві жителі

Щоб місцеві жителі не змогли попередити ЗСУ про пересування окупаційних військ.

Бойовики «глушать» зв'язок на підступах до передової, - місцеві жителі
Фото: EPA/UPG

Перед початком обстрілу російсько-терористичні війська на Донбасі «глушать» зв'язок, щоб місцеві жителі не змогли попередити ЗСУ про пересування окупантів.

Про це LB.ua повідомив донеччанка Світлана.

«Сьогодні артилерія дуже довго і часто стріляла, з 23:15 до пів на другу ночі - дуже інтенсивно. А після артпідготовки окупанти поїхали на двох критих «Уралах» до передової в бік Пісків і Шахти Бутівка, де стоять українські військові. Ми хотіли попередити хлопців, але це було неможливо. Загарбники глушать зв'язок на підступах до передової. Спеціально для цього туди приїхала російська спецтехніка з «глушилками». Телефонні дзвінки поблизу передової теж відслідковуються. Мене, наприклад, сьогодні позбавили зв'язку. Багатьох моїх друзів заблокували на Фейсбуці», - розповіла вона.

Інший житель Донецька Євген додав, що напередодні вночі обстріли на Донецькому напрямку активізувалися. За його словами, артилерійська стрілянина з боку бойовиків завжди починається після настання комендантської години. «Зазвичай буває так: вони відстрілюються на передовій і після цього над ранок їдуть назад цією ж дорогою. Ми постійно спостерігаємо їхній рух. Бої проходять вночі, і ОБСЄ нічого не бачить - мабуть, вони сплять», - пояснив Євген.

Як повідомив прес-центр штабу АТО, за минулу добу на Донецькому напрямку зафіксовано 37 порушень режиму тиші. Обстріли з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї велися по позиціях українських військових у Новоселівці Другій, Авдіївці, Верхньоторецькому, Зайцевому, Новгородському і Луганськом. Крім того, по Луганському, Зайцевому, Світлодарську, Пісках і Шахті Бутівка окупанти відкривали вогонь з мінометів 120-го і 82-го калібру. Також у районі Авдіївки і Верхньоторецького працювали снайпери бойовиків.

Раніше українська сторона заявила про готовність до безстрокового дотримання режиму припинення вогню на Донбасі. Ватажок "ДНР" Олександр Захарченко повідомив про одностороннє припинення вогню, яке повинно набути чинності в середу опівночі. Раніше про це говорили і в "ЛНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram