ГоловнаСвіт

Данія закликає покарати Британію за Brexit

Прем'єр-міністр стурбований умовами виходу Британії з ЄС.

Данія закликає покарати Британію за Brexit

Великобританія не повинна отримати конкурентних переваг після виходу з Євросоюзу.

Про це заявив прем'єр-міністр Данії Ларс Люкке Расмуссен.

Расмуссен вважає, що кінцевою метою "розлучення" має стати збереження Великобританії якомога ближче до ЄС, пише Bloomberg.

Разом з тим він стурбований умовами виходу Британії з ЄС. "Ми всі хочемо мирного розлучення, але якщо тільки одна сторона хоче розлучитися - тоді друга повинна захищати власні інтереси",- вважає він.

Расмуссена турбує розрив, що збільшується, між вимогами Великобританії і поступками, на які готовий піти ЄС. "Ми повинні бути дуже обережними, щоб сторона, яка покидає нас, не отримала конкурентних переваг для себе",- вважає він.

Нагадаємо, що 23 червня у Великобританії пройшов референдум, результати якого показали, що більшість британців виступають за вихід з Євросоюзу (52% проти 48%). Після цього лідери Євросоюзу ухвалили спільну заяву, в якій закликали владу Великобританії якнайшвидше розпочати реалізацію рішення про вихід з ЄС.

Відповідно до статті 50 Лісабонської угоди про Євросоюз, Великобританія повинна направити формальне звернення в ЄС, після чого розпочнуться переговори про розрив. Вони не можуть тривати більше двох років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram