ГоловнаСвіт

Північна Корея закликала США визнати її ядерною державою

У Північній Кореї назвали санкції США марними і смішними.

Північна Корея закликала США визнати її ядерною державою
Фото: sibnovosti.ru

КНДР зажадала від Америки визнати її державою, яка володіє ядерною зброєю.

Про це повідомило Центральне телеграфне агентство Кореї (ЦТАК) в неділю, 11 вересня, передає Інтерфакс.

"Обама робить все можливе, щоб відмовити (КНДР - ред.) у стратегічному статусі ядерної держави. Але це настільки ж безглуздо, що і намагатися затьмарити Сонце, закриваючись від нього долонею", - наводить агентство ЦТАК слова представника МЗС КНДР.

У Північній Кореї назвали санкції США марними і смішними. При цьому КНДР має намір продовжити нарощувати ядерний потенціал кількісно і якісно.

"США ніколи не визнають КНДР як ядерну державу. Провокаційні і дестабілізуючі дії Пхеньяна призвели не до виконання завдань цієї країни у сфері національної безпеки і економіки, а, навпаки, ізолювали КНДР і прирекли населення на злидні", - заявив президент Сполучених Штатів.

Нагадаємо, в п'ятницю, 9 вересня, стало відомо, що КНДР провела ядерне випробування на півночі країни. Потужність боєголовки, за оцінкою російського джерела, склала до 10 кілотонн. Ці випробування стали п'ятими за рахунком.

Напередодні члени Радбезу ООН рішуче засудили останнє випробування ядерної зброї у Північній Кореї і заявили про готовність обговорювати нові серйозні заходи щодо Пхеньяну, зокрема питання про введення нових санкцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram