ГоловнаПолітика

Херсонська облрада проголосувала за відставку свого голови

Путілов звинуватив депутатів у захопленні влади.

Херсонська облрада проголосувала за відставку свого голови
Андрей Путилов
Фото: khor.gov.ua

Херсонська обласна рада ввечері в п'ятницю відправила у відставку свого голову, представника Блоку Петра Порошенка Андрія Путілова.

Як повідомляє видання "Херсонські вісті", питання про його звільнення включили в порядок денний після того, як сам Путілов і фракція БПП покинули зал засідань.

Проведення сесії продовжив заступник голови облради Василь Зеленчук (Радикальна партія), який ініціював відставку Путілова. Депутати перереєструвалися, обрали новий склад юридичної та лічильної комісій. Депутати голосували руками, оскільки разом із БПП пішов технічний співробітник апарату облради, який відповідає за технічне забезпечення і справність системи голосування.

За це рішення проголосували 38 осіб.

Тим часом Путілов звинуватив учасників сесії в спробі захоплення влади.

"Політикани з "Нашого краю", Опозиційного блоку і "Батьківщини" об'єдналися, вирішили саботувати цю роботу, повністю зірвати процес роботи сесії. У них мета одна - захоплення влади, захоплення крісла голови облради. Я за крісло не тримаюся, але для мене важливо, щоб у нашій області, яка межує з окупованим Кримом, зберігався мир і спокій, щоб не було ніякої воєнізації", - цитує Путілова "Херсон. Онлайн".

"Сьогодні після того, як я закрив офіційно сесію, вони продовжували приймати якісь рішення. І залишається тільки здогадуватися, які рішення могли б вони дійсно прийняти і що потім було б. Якби в облраду зайшли якісь гроші, якби якісь домовленості, до чого потім призвели б усі ці дії? Я вже сьогодні ввечері буду писати заяви в правоохоронні органи, щоб вони зайнялися перевіркою того, що відбувається", - обурився Путілов.

Про безпосередніх ініціаторів своєї відставки - Зеленчука, Віталія Булюка ("Наш край") і Владислава Мангера ("Батьківщина") - Путілов висловився дуже різко.

"Один з тих, хто провокував скандал, - просто покидьок. Те, як він образив наших Героїв, учасників АТО, обговорювала вся область, і мені було дуже соромно! Ні для кого не секрет, які тут схеми він організував, як ідуть фінансові потоки, які він координує ще з часів роботи на митниці. Про те, як "вдало" працював у херсонській податковій Владислав Мангер, теж усі знають, багато городян чули про його "заслуги", а сьогодні ця людина організовує незаконне захоплення влади, фактично переворот!"

Нагадаємо, що спроби зняти з посади голову облради тривають у Херсоні із кінця серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram