ГоловнаПолітика

Євросоюз вирішив продовжити індивідуальні санкції проти Росії до березня

Заборона на видачу віз буде чинною ще щонайменше півроку.

Євросоюз вирішив продовжити індивідуальні санкції проти Росії до березня
Фото: er.ru

Європейський Союз у середу погодив продовження на півроку індивідуальних санкцій проти 149 фізосіб і 37 юросіб, пов'язаних з анексією Криму. Обмежувальні заходи, які передбачають заборону на видачу віз і замороження активів, будуть чинними до 15 березня 2017 року.

Про це пише УНІАН. "COREPER (комітет постійних представників) підтвердив намір Ради продовжити на шість місяців застосування заходів за дії, спрямовані проти української територіальної цілісності, суверенітету і незалежності (до 15 березня)", - цитує видання заяву Ради ЄС. Рішення комітету ще слід формально підтвердити на рівні Ради.

Ці санкції були введені навесні 2014 року у зв'язку з діями проти територіальної цілісності, суверенітету і незалежності України.

У серпні 2016 року канцлер Німеччини Ангела Меркель сказала, що не бачить причин для зняття санкцій з Росії, оскільки Москва не виконала всіх своїх зобов'язань за Мінськими угодами. Вона підкреслила, що анексія Криму Росією спровокувала серйозну кризу, і Євросоюз повинен реагувати на порушення основних принципів світового порядку.

Нагадаємо, проти Росії діють три пакети санкцій Євросоюзу. Першими ввели індивідуальні санкції проти громадян Росії і України, яких Європа вважає відповідальними за підрив територіальної цілісності України. Ці санкції будуть чинними до 15 березня 2017 року. Економічні секторальні санкції проти Росії діють до 31 липня 2017 року. Термін дії торгових і інвестиційних санкцій проти Криму спливає 23 червня 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram