ГоловнаПолітика

Рада визначила правила користування Інтернетом у в'язницях

Засудженим не можна заходити в соціальні мережі.

Рада визначила правила користування Інтернетом у в'язницях
Фото: Предоставлено Владимиром Марусом

Верховна Рада в середу 238 голосами проголосувала за прийняття в цілому законопроекту №2490-а, який визначає правила користування Інтернетом у в'язницях.

Згідно з документом, доступ в Інтернет здійснюється під наглядом адміністрації. Засудженим дозволено створювати електронну пошту, але в адміністрації повинен бути доступ до неї.

Список сайтів, на які дозволено заходити засудженим, повинен бути складений центральним органом влади, який реалізує державну політику у сфері виконання кримінальних покарань. При цьому законодавчо заборонено заходити в соціальні мережі або на порносайти. Доступ до Інтернету дозволено тільки у вільний від роботи час. Оплачувати доступ до мережі повинні самі в'язні або інші особи шляхом внесення коштів на електронний гаманець.

Також проект закону знімає обмеження на права засуджених витрачати гроші на придбання продуктів харчування, одягу, взуття, білизни та предметів першої необхідності. Тепер можна використовувати і гроші, зароблені у виправній колонії, і отримані як переказ, пенсію або інший дохід.

Нагадаємо, напередодні Верховна Рада ухвалила ще декілька законів, які гуманізують утримання у в'язницях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram