ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція і прокуратура розгромили велику нарколабораторію (оновлено)

Дохід затриманих оцінюють у 4 млн гривень щомісяця.

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив про розгром великої нарколабораторії.

За його словами, київська прокуратура і співробітники департаменту внутрішньої безпеки МВС провели 57 обшуків у Києві, Кривому Розі, Кропивницькому (колишній Кіровоград) та Дніпрі (колишній Дніпропетровськ).

"Затримано організаторів, наркокур'єра й інших членів наркобанди, велику кількість грошей, наркотиків і зброї", - написав він у фейсбуці.

Щомісячний дохід нарколабораторії він оцінив у 4 млн гривень.

Оновлено. Голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе на брифінгу розповіла, що під час обшуків було вилучено 14 одиниць вогнепальної зброї, 7 бойових гранат, близько 1500 боєприпасів, кілограм гашишу, 2 кілограми метадону, кілограм амфетаміну, 4,5 кілограма опію і 7 тисяч таблеток "екстезі", 45 банківських карток, на які надходили гроші від клієнтів.

"Ця організована банда працювала не один рік на території Києва, області та по всій Україні", - наголосила Деканоїдзе.

Збут наркотиків відбувався безконтактним способом за допомогою так званих "закладок". Угоди оформляли через інтернет.

Затримано 13 осіб.

Нагадаємо, в серпні Служба безпеки України повідомляла про ліквідацію в Києві наркоугруповання, яке організувало збут наркотиків в особливо великих розмірах. Протягом спецоперації співробітники СБУ затримали п'ятьох зловмисників. Під час обшуків у них вилучено наркотичні засоби, психотропні речовини, зброю, боєприпаси та понад 30 тисяч доларів, повідомляють на сайті спецслужби.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram