ГоловнаПолітика

Порошенко закликав Раду ухвалити закон про спецконфіскації

"3% ВВП на оборону - це недостатньо, але більше Україна собі дозволити не може".

Порошенко закликав Раду ухвалити закон про спецконфіскації
Фото: пресс-служба президента/Николай Лазаренко

Президент Петро Порошенко закликав Верховну Раду ухвалити закон про спеціальні конфіскації для фінансування оборонного замовлення на 2016 рік.

Про це він заявив, виступаючи з посланням до парламенту про внутрішнє і зовнішнє становище України.

Президент наголосив, що зараз рівень фінансування армії набагато вищий, аніж був раніше, але його все одно не вистачає.

"Майже 3% ВВП на оборону - це багато порівняно з 1%, як було передбачено ще в середині нульових років, але це занадто мало для країни, яка де-факто в стані війни. Але більше ми собі дозволити не можемо", - сказав Порошенко.

Тому, за його словами, потрібно вишукувати додаткові джерела фінансування. Одним із них є конфіскація арештованих коштів екс-президента Віктора Януковича та його спільників.

"Каменем спотикання став закон про спецконфіскації, який є важливим джерелом фінансування оборонного замовлення в поточному році. Друзі, це наш борг перед країною, і я вкотре закликаю проголосувати за закон у такій редакції, яка знімає всі ваші побоювання. Внесіть ті зміни, які ви вважаєте потрібними, але затвердіть цей закон і забезпечте фінансування оборонного замовлення", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, раніше Порошенко говорив, що в 2016 році для закупівлі нового озброєння заплановані 11 млрд гривень. Значна частина з них має специфічне джерело покриття - так званий спецконфіскат. При цьому Рада послідовно провалювала законопроекти, які повинні дозволити процедуру спецконфіскації коштів екс-президента Януковича та його оточення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram