ГоловнаСуспільствоПодії

Внаслідок захоплення підприємства під Києвом загинула людина (оновлено)

Невідомі напали на охоронців фірми у Крюковщині

Внаслідок захоплення підприємства під Києвом загинула людина (оновлено)
Архив
Фото: glavpost.com.ua

Вранці у неділю невідомі вчинили напад на охоронців однієї з фірм, розташованої у с.Крюковщина Києво-Святошинського району. Метою нападу було захоплення підприємства. В результаті інциденту одна людина загинула, ще одна травмована, повідомляється на сайті поліції.

На місці події працює слідчо-оперативна група поліції. Встановлюються особи потерпілих і всі обставини для надання правової кваліфікації події.

Керівництво Головного управління поліції Київської області взяло на особистий контроль розслідування цього правопорушення.

Оновлення. Заступник голови Нацполіціі Костянтин Бушуєв повідомив подробиці інциденту.

"Після прибуття на місце події нарядами встановлено, що навколо території підприємства "Хімакс", яке спеціалізується на спиртовій продукції, знаходилося понад 200 осіб [нападників]. Після того, як пролунали постріли, зазначені особи стали тікати з місця події. Одночасно поліція затримала чотирьох учасників, які намагалися проникнути на територію підприємства", - зазначив він в ефірі телеканалу "112 Україна".

Поліція знайшла біля паркану підприємства тіло чоловіка з числа нападників, встановлюється його особа. Він загинув від вогнепального поранення.

Відбивалися від нападників близько 80 охоронців фірми "Варта-1". У них поліція вилучила дві помпові рушниці і два пристрої для відстрілу гумовими кулями.

За словами Бушуєва, в числі опитаних - народний депутат від Радикальної партії Дмитро Лінько.

Поліція відкрила два кримінальні провадження за статтями хуліганство і вбивство.

Оновлення 15:32. Нардеп Дмитро Лінько у фейсбуці виклав свою версію подій.

"Тітушки від банди Януковича Олексія Чеботарьова, який втік до Москви, вчинили озброєний напад на підприємство в Крюковщині. Всю ніч вони збирали тітушек у Києво-Святошинському районі та тероризували підприємство. На ранок мене повідомили мої помічники, до яких звернулися жителі Крюківщини, що по селищу орудують кілька сотень озброєних тітушек і можливе кровопролиття. Я відразу виїхав у Києво-Святошинське відділення поліції і повідомив старшого чергового Олександра Сака про критичну ситуацію", - написав він.

За словами Лінька, "реакція поліції була млявою" - тільки два патрулі поліції виїхали на місце.

"Через кілька хвилин понад двохсот озброєних тітушек почали атаку підприємства. Мої спроби і намагання поліції зупинити і вмовити тітушек зупинитися були марні. Нападники, застосовуючи зброю, почали атаку. У цей час я по телефону умовляв чергового поліції Сака викликати підкріплення спецпризначенців. Нападники не побоялися погрожувати зброєю поліції та мені особисто. Дивом нам з декількома нарядами поліції вдалося врятуватися", - заявив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram