ГоловнаСуспільствоЖиття

Дві третини українців хотіли б виїхати за кордон, - опитування

Третина з них не має такої можливості.

Дві третини українців хотіли б виїхати за кордон, - опитування
Фото: narianmar.bezformata.ru

Кількість українців, які хотіли б виїхати за кордон, за останні два роки збільшилася більш ніж у півтора разу - з 42% до 65%.

Про це свідчать дані опитування, проведеного маркетинговою компанією TNS у липні, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"65% респондентів вказали, що готові виїхати з країни, з них третина респондентів не мають можливості виїхати, 8% хотіли б виїхати тимчасово, поки ситуація не стабілізується, а 20% хотіли б виїхати за кордон на постійне місце проживання", - зазначено в релізі компанії.

За даними опитування, частка охочих виїхати на постійне місце проживання за кордон збільшилася порівняно з серпнем 2014 року вдвічі, тоді як частка опитаних, які хотіли б покинути країну, але не мають такої можливості, зросла на 14 процентних пунктів.

Найчастіше готові до переїзду на постійне місце проживання за кордон чоловіки - 24%.

Українців західних областей, готових тимчасово виїхати з України, - 14%, а не замислювалися над цим питанням 12% жителів Західного регіону, додає маркетингове агентство.

TNS зазначає, що лише 20% молоді не мають намірів залишати країну, тоді як серед представників старшої вікової категорії таких 34%.

Онлайн-опитування було проведене в період з 16 по 21 липня 2016 року серед жителів усієї України (крім АР Крим) віком від 18 до 55 років. Вибірка становила 1000 респондентів, інформує агентство.

TNS - велика міжнародна компанія маркетингових досліджень зі штаб-квартирою в Лондоні.

Як повідомляли в березні, 68% українців не розглядають можливості еміграції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram