>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Українським клубам стане складніше потрапити в Лігу чемпіонів

Англії, Іспанії, Італії та Німеччині надали преференції.

Українським клубам стане складніше потрапити в Лігу чемпіонів

З 2018 року змінюється система розподілу місць у Лізі чемпіонів. Чемпіонати Англії, Іспанії, Італії та Німеччини автоматично будуть отримувати по чотири місця в груповому турнірі.

Про це повідомляють на сайті УЄФА.

Зараз ці країни отримують автоматично не більш ніж три місця у груповому турнірі, а решта команд пробиваються в Лігу чемпіонів через кваліфікацію. Англія, Німеччина й Іспанія отримують по три місця в груповому турнірі автоматично, ще по одному клубу з цих країн починають свій шлях у турнірі з кваліфікації. Італія виставляє два клуби в основному турнірі і ще одну команду у кваліфікації.

Також в основний раунд автоматично потраплятиме переможець Ліги Європи. Зараз клуб, який виграв молодший єврокубок, починає свій шлях у Лізі чемпіонів з раунду плей-оф.

Надання чемпіонатам Італії, Англії, Іспанії та Німеччини по чотири місця ускладнить потрапляння в турнір командам з інших країн. У тому числі труднощі можуть виникнути в українських клубів, які змушені будуть проводити більше кваліфікаційних раундів.

Зараз Україна виставляє в Лізі чемпіонів дві команди. Чемпіон країни потрапляє в груповий турнір автоматично, а команда, яка стала другою, починає свій шлях з третього кваліфікаційного раунду і має обіграти два клуби, щоб потрапити в груповий турнір.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram