ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Міноборони РФ оголосило раптову перевірку боєготовності Збройних сил

Перевірка триватиме з 25 по 31 серпня.

Міноборони РФ оголосило раптову перевірку боєготовності Збройних сил
Президент России Владимир Путин и министр обороны Сергей Шойгу
Фото: EPA/UPG

Міноборони Росії оголосило раптову перевірку боєготовності Збройних сил відповідно до рішення президента РФ Володимира Путіна.

Про це повідомляє "Интерфакс".

За словами міністра оборони РФ Сергія Шойгу, навчання охоплять Південний, Західний і Центральний військові округи. Також на навчання піднято Північний флот, Повітряно-космічні сили і ПДВ.

"З метою виконання завдань, поставлених Верховним головнокомандувачем Збройними силами РФ, доручаю Генеральному штабу організувати перевірку і контроль дій військ. Сформувати дві робочі групи", - сказав він.

Головнокомандувачу Військово-морським флотом було доручено організувати контроль виконання заходів бойової готовності Чорноморського флоту і Каспійської флотилії. Головнокомандувачу ПКС доручили організувати підготовку і виконання "практичних завдань авіацією і підрозділами зенітних ракетних військ на полігонах Південного військового округу".

Шойгу зазначив, що перевірка дозволить оцінити здатність Західного і Центрального військових округів наростити сили на стратегічному напрямку.

Перевірка триватиме з 25 по 31 серпня 2016 року.

Нагадаємо, раніше в серпні

ГПУ оголосила про підозру Шойгу і ще 19 російським чиновникам і генералам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram