ГоловнаСвіт

Сирія звинуватила Туреччину в порушенні суверенітету

Дамаск вимагає, щоб військові операції погоджували з ним.

Сирія звинуватила Туреччину в порушенні суверенітету
Фото: EPA/UPG

Сирія звинуватила Туреччину в порушенні суверенітету у зв'язку з військовою операцією "Щит Євфрату", яку турки почали проти "Ісламської держави" біля сирійського міста Джераблус (контролюється бойовиками).

Як повідомляє BBC, офіційне джерело сирійського агентства САНА заявило, що будь-яка сторона повинна вести боротьбу з тероризмом на сирійській землі тільки за погодженням з урядом Сирії та у взаємодії з урядовою Сирійською арабською армією. Джерело звинуватило Туреччину в тому, що вона намагається "замінити один тип тероризму іншим".

Сирія закликає Туреччину "покласти край цій агресії".

Нагадаємо, вранці в середу Туреччина почала сухопутну операцію в районі сирійського міста Джераблус, розташованого на березі річки Євфрат. У ній беруть участь літаків F-16, артилерія, системи реактивного вогню, танки.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що операція "Щит Євфрату" спрямована не тільки на протидію екстремістам з ІД, а й проти груп самооборони сирійських курдів, яких Анкара раніше звинуватила в організації вибухів на території Туреччини. Ще одна мета Туреччини - допомогти Сирії зберегти територіальну цілісність, сказав Ердоган.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram