ГоловнаСвіт

У Росії учасників "тракторного маршу" на Москву ОМОН завантажив в автобуси

Колона з 17 тракторів і декількох десятків машин стартувала 21 серпня з Краснодарського краю.

У Росії учасників "тракторного маршу" на Москву ОМОН завантажив в автобуси
Фото: twitter Василия Мельниченко

У Росії учасників "тракторного маршу" на Москву, що стартував двома днями раніше в Краснодарському краї, затримали співробітники ОМОНу. Про це повідомляє РБК.

"Нас витиснули, вони стали ланцюгом і витиснули нас в автобуси", - розповів агентству учасник акції, краснодарський фермер Олег Петров.

Він заявив, що учасників уже "привезли до відділка". Сам Петров перебуває у відділенні, йому не сказали, "через що і на скільки затримали".

Один з організаторів акції, Олексій Волченко, заявив телеканалу "Дождь", що затримали всіх, хто їхав - "60-70 осіб". За словами Волченка, учасники акції "сиділи в кафе і не вчиняли ніяких протиправних дій". Затримання проводили близько ста бійців ОМОНу.

21 серпня після мітингу фермерів у станиці Казанській Краснодарського краю тракторна колона з 17 тракторів і декількох десятків машин стартувала на Москву. Учасники акції мали намір у Москві зустрітися з федеральною владою.

22 серпня фермери Кубані, учасники протесту проти повального рейдерства, увійшли на територію Ростовської області. Близько полудня, неподалік від селища Дорожнє, колону заблокували поліцейські.

Нагадаємо, що з кінця минулого року в Росії проходять масові протести далекобійників проти системи "Платон", яка забезпечує стягування плати за проїзд великовантажних автомобілів по федеральних трасах.

26 лютого Держдума РФ ухвалила в третьому читанні законопроект, який прирівнює автопробіги до мітингів, а створення наметових містечок - до пікетування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram