ГоловнаПолітика

Новий посол США прибула до Києва

Новий посол США прибула до Києва
Фото: armenia.usembassy.gov

Новопризначений посол Сполучених Штатів Америки в Україні Марі Йованович у вівторок, 23 серпня, вручила копії вірчих грамот заступнику міністра - керівнику апарату Вадиму Пристайку.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

"Під час зустрічі було відзначено високий рівень відносин між Україною і США та важливість їх подальшого розвитку в усіх сферах, зокрема безпеки й економіки. Сторони обмінялися думками щодо стану та перспектив Мінського процесу, а також обговорили двосторонню взаємодію в рамках ООН", - ідеться в повідомленні.

Йованович відзначила якісно новий рівень відносин між США і Україною та наголосила на налаштованості США продовжувати допомагати Україні в захисті територіальної цілісності, проведенні реформ і боротьбі з корупцією.

Нагадаємо, 18 серпня попередній керівник американської дипломатичної місії в Україні Джеффрі Пайєтт після трьох років роботи покинув Україну. Він продовжить роботу в Греції.

Раніше Йованович займала посаду головного заступника помічника держсекретаря США у бюро в європейських і азіатських справах, а також працювала в Україні - близько трьох років (2001-2004) займала посаду заступника американського посла і тимчасового повіреного США в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram