ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві пройде благочинний забіг на користь незрячих бігунів

Клуб для людей з розладами зору Guide Runner займається на стадіоні "Атлет".

У Києві пройде благочинний забіг на користь незрячих бігунів
Фото: talktome.com.ua

У середу, 24 серпня, на Русанівській набережній у Києві відбудеться благодійний забіг, мета якого - зібрати 120 тисяч гривень на користь бігового клубу для людей з розладами зору Guide Runner.

Цих грошей вистачить на два роки. Крім оренди і зарплати тренеру, ці кошти зможуть покрити організаційні витрати. Засновник клубу - багаторазовий чемпіон світу та Європи з паратріатлону Василь Закревський.

Партнер збору коштів - Українська біржа благодійності. Свої проекти збору коштів заявили нардеп Борислав Береза, головний редактор Сегодня.UA Світлана Панюшкіна, фаундер соціально-спортивного експерименту СумнівChallenge Наталя Ємченко, керівник проекту Оксана Соколова, ведуча ТРК "Україна" Ганна Панова й інші учасники.

Наприклад, екс-заступник міністра оборони України Юрій Гусєв планує не тільки пробігти свої перші в житті 10 км на Благодійному забігу у вишиванках, а й зібрати 10 000 грн на УББ. Про це він розповів редакції LB.ua: "Не всі можуть дозволити собі вийти на пробіжку в парк або сквер будь-коли. Серед нас живуть люди з особливими потребами, малозрячі й сліпі, яких у суспільстві все ще прийнято називати «інвалідами». Для них життя - це боротьба, в тому числі за право бігати і рухатися. Саме для підтримки таких людей, як Василь Закревський і учасники клубу Guide Runner, наша команда ініціювала благодійний збір коштів. Приєднатися можна дуже просто: 10, 100 або 1000 грн допоможуть змінити життя цих особливих людей. А якщо є бажання, можна прийти на стадіон і стати гайдом для них, адже без допомоги ці люди бігати не можуть".

Займаються учасники бігового клубу Guide Runner на стадіоні "Атлет" у Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram