ГоловнаПолітика

Визнання ОНПЗ банкрутом дає Курченкові можливість повернути завод у свої руки, - Чорновол

Нардеп заявила про намір оточення олігарха перешкодити розслідуванню справи.

Визнання ОНПЗ банкрутом дає Курченкові можливість повернути завод у свої руки, - Чорновол
Фото: www.autocentre.ua

Визнання судом Одеського нафтопереробного заводу банкрутом відкриває для Сергія Курченка можливість повернути завод у свою власність, оскільки кредитори цього підприємства є "офшорками Курченка". Про це у своєму блозі на "Цензор.нет" написала народний депутат від "Народного фронту" Тетяна Чорновол.

На її думку, оточення Курченка намагається всіма силами перешкодити проведенню розслідування проти "зіц-олігарха".

"Пишу про дві події, замовником яких є злочинець Сергій Курченко. Одна з них широко прозвучала в інформаційному просторі, інша промайнула дуже тихо. Почну з другої, тому що вона є основною, гучною - це фейк, прикриття. В суді Одеської області суддя Геннадій Зеленов 18 серпня визнав банкрутом Одеський нафтопереробний завод, заарештований у справі Курченка. Також суд затвердив реєстр грошових вимог кредиторів ПАТ "Одеський НПЗ" (а це цілком природно офшорки Курченка) на загальну суму 14 млрд грн. Це означає чергову схему Курченка з пограбування України", - заявила нардеп.

За її словами, відповідно до закону "Про банкрутство", госпсуд може скасувати арешт майна боржника, якщо він перешкоджає господарській діяльності боржника і відновленню його платоспроможності.

"Тобто завод знову переходить у розпорядження Курченка. Поясню докладніше. Комітет кредиторів може вирішити продати майно певній особі, без аукціону, або передати його борги найбільшому кредитору з виплатою ним інших зобов'язань іншим кредиторам. При цьому ліквідатор може заперечувати проти арешту майна і передачі його третій особі на зберігання, адже це перешкоджає проведенню оцінки та інвентаризації майна і його подальшому продажу. При цьому ліквідатор юридично виглядає як стороння третя особа, отже, юридична необхідність передачі майна третій особі на зберігання. Майно сумлінного власника не підлягає конфіскації. А в цьому випадку ліквідатор і кредитори - сумлінні. Тобто чергова хитромудра схема від Курченка", - пояснила Чорновол.

Разом із тим нардеп заявляє, що паралельно Курченко організував "димову завісу в інформаційному просторі" - "молодореформатори, вся їхня різношерста компанія разом, пікетували Генпрокуратуру".

"Повірте - тема пікетування не важлива, тому що справжня причина публічного тиску на Юрія Луценка - щоб припинити кримінальне переслідування Сергія Курченка. Причому спікери молодореформаторів навіть не приховують цю ганебну мотивацію. Навіть Сергій Лещенко публічно заявив, що вимагає забрати "справу Курченка" в Матіоса і Кулика, хоча розслідування активізувалося останнім часом тільки після передачі справи Матіосу. ...До речі, далекого 2014 року справу Курченка почав розслідувати той самий Кулик, поки його не викинули з ГПУ на замовлення менеджера Курченка - Дениса Бугая, після того як Кулик потримав того у в'язниці", - додала Чорновіл.

"І тепер молодореформатори, яких смикає за ниточки Курченко, аж пищать, щоб зупинити розслідування Генпрокуратури. Курченко неважко ними ляльководити, у нього в тому середовищі купа агентів впливу. Наприклад: Касько - екс-заступник генпрокурора - і Черкасенко, впливовий член Демальянсу. Адже за часів Януковича фірма Каська і Черкасенка "Арцингер" надавала юридичний супровід корупційним схемам Курченка. Черкасенко займався супроводом корупційної схеми зі зрідженого газу", - пояснила нардеп.

Також нардеп опублікувала фото, на яких менеджер Курченка Денис Бугай, якого заарештовували у справі Курченка 2014 року, на спільному дозвіллі з Оленою Сотник, депутатом від "Самопомочі", входить до групи "Єврооптимісти".

Фото: censor.net.ua

Окрім того, Чорновіл зазначила, що на виборах у 2014 році Шабунін і Черкасенко йшли спільною командою з "Громадянською позицією" - і опублікувала фото Бугая з Анатолієм Гриценком у президії "Громадянської позиції".

Фото: censor.net.ua

Фото: censor.net.ua

"Бугай разом із Сакварелідзе реформують прокуратуру. Ну це взагалі "ноу коментс", - підписала фото нардеп.

"Курченко через своїх агентів впливу намагається заблокувати розслідування ГПУ схем зрідженому газу, тому що в Німеччині паралельно ведеться слідство про те, як за кошти, здобуті в цих схемах злочинним шляхом в Україні, Курченко купив у Німеччині активи. Йдеться про компанії Sparschwein Gas GmbH і Sparschwein Gas Handels GmbH & Co.KG, які володіють 170 заправками в Німеччині. Тобто якщо буде доведено предикативний злочин, скоєний в Україні, Курченко втратить 170 заправок, а якщо ні - втратить Україна. До речі, саме у справі про зріджений газ у Генпрокуратури найбільший прогрес. Саме тому молодореформатори молодолігарха аж верещать, щоб знищити Кулика. І коштує весь їхній шабаш країні десятки мільярдів. І це, зауважу, під час війни. Тому після корупціонерів я найбільше ненавиджу "антикорупціонерів", тому що це навіть більше - цинічні тварюки", - резюмувала Чорновол.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram