ГоловнаСвіт

Меркель не побачила причин для скасування санкцій проти Росії

Канцлер ФРН підкреслила, що ЄС повинен реагувати на порушення основних принципів мирного порядку.

Меркель не побачила причин для скасування санкцій проти Росії
Ангела Меркель
Фото: http://news-front.info

Канцлер Німеччини Ангела Меркель не бачить причин для зняття санкцій з Росії, оскільки Москва не виконала всіх своїх зобов'язань за Мінськими угодами.

Про це вона заявила в інтерв'ю газеті RedaktionsNetzwerks Deutschland (RND).

За словами канцлера, анексія Криму Росією спровокувала серйозну кризу, і Євросоюз повинен реагувати на порушення основних принципів мирного порядку.

Меркель додала, що Німеччина і Франція доклали багато зусиль, щоб "переконати Росію і Україну реалізувати Мінську угоду про припинення вогню, незважаючи на всі труднощі". Вона також підкреслила, що дотримання домовленостей досі залишається основною умовою зняття санкцій.

Євросоюз ввів санкції проти Росії навесні 2014 року, після анексії Криму та початку збройного конфлікту на південному сході України. У липні Рада Євросоюзу офіційно продовжила економічні секторальні санкції проти Росії на шість місяців - до 31 січня 2017 року.

Нагадаємо, раніше в липні Меркель і Олланд пообіцяли Порошенкові допомогу в ситуації з Кримом. Мова, зокрема, йде про різке загострення ситуації з безпекою у зв'язку з нещодавньою провокацією Росії в окупованому нею Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram