ГоловнаПолітика

Через продажний суд Одеський НПЗ відійде до Курченка та його російських соратників, - депутат

Дейдей розкритикував ситуацію з ОНПЗ.

Через продажний суд Одеський НПЗ відійде до Курченка та його російських соратників, - депутат
Евгений Дейдей

Господарський суд Одеської області в четвер, 18 серпня, своїм рішенням затвердив реєстр грошових вимог кредиторів ПАТ "Одеський НПЗ", фактично визнавши заборгованість заводу в обсязі 14 млрд гривень компаніям колишнього керівника тіньового бізнесу родини Януковича - Сергія Курченка.

Про це написав на своїй сторінці в Facebook депутат фракції "Народний фронт" у Верховній Раді Євген Дейдей.

"Одеський нафтопереробний завод" поступово спливає в руки Курченка та його російських спільників. Україна може втратити одне зі своїх найприбутковіших підприємств", - заявив він.

Депутат наголосив, що суддя господарського суду Одеської області Зеленов виніс відповідний вердикт, незважаючи на відсутність первинних документів, які підтверджували би факт перерахунку грошових коштів на поточний рахунок НПЗ, а також на низку об'єктивних обставин і походження цих грошей. "Тепер про погашення боргів із зарплати можуть забути 800 працівників заводу і всі контрагенти", - додав Дейдей.

За інформацією депутата, кредитори підприємства - це російський банк ВТБ і дві компанії, зареєстровані на Кіпрі. "Після визнання їхніх вимог законними, вони отримали, по суті, юридичний і фактичний контроль над підприємством. Утім, якщо залишити тонкощі, суть зводиться до того, що замість, наприклад, націоналізації стратегічного заводу, його активи знову опиняться в руках колишнього власника - олігарха Сергія Курченка, що заробив свої статки під час правління Януковича", - пояснив парламентарій.

"Так за що ми стояли на Майдані? Це результат Революції гідності? За таку незалежність і справедливість ми кожен день втрачаємо найкращих!?" - обурився депутат.

Він також заявив про необхідність не допустити, щоб "регіонали" через підставних осіб знову впливали на економіку, а отже, й політику України.

"Якщо ми сьогодні не зупинимо свавілля щодо Одеського НПЗ, завтра нам доведеться миритися з рішенням чергового продажного суду про повернення у власність Януковичу «Межигір'я» і його «золотих батонів»", - підсумував Євген Дейдей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram