ГоловнаСуспільствоПодії

Біля ГПУ провели мітинг на захист Національного антикорупційного бюро (оновлено)

Учасники вимагали посадити "прокурорських катів".

Біля Генеральної прокуратури вранці в середу відбулася акція підтримки Національного антикорупційного бюро.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, кілька десятків протестувальників, у тому числі депутати Верховної Ради Мустафа Найєм, Сергій Лещенко, Єгор Соболєв, зібралися біля будівлі Генеральної прокуратури, щоб висловити свій протест проти спроб зашкодити НАБУ.

Вони принесли зі собою транспаранти на зразок "Суса#заґрати", "Прокуратура повинна захищати, а не катувати", #Stand_for_NABU, #Fight_for_NABU, #Save_NABU, "Сус і Ко - беззаконня", "Геть Суса". Прокурор Дмитро Сус працює в департаменті з розслідування особливо важливих справ ГПУ, проти якого розслідує справу НАБУ. 12 серпня в Генпрокуратурі виявили стаціонарний пост спостереження за Сусом. Цього слідчого вважають людиною нардепів Ігоря Кононенка й Олександра Грановського в ГПУ. Двох технічних працівників НАБУ силою доправили в департамент Генпрокуратури й утримували там 11 годин. Їх звільнили тільки після звернення директора НАБУ Артема Ситника до генпрокурора Юрія Луценка. НАБУ виклало їхню розповідь про те, що до них застосовували тортури. НАБУ порушило справу через викрадення своїх співробітників Генпрокуратурою.

У квартирі, де було організовано спостереження, залишився детектив НАБУ, його заблокували прокурори ГПУ. Детектив викликав спецпризначенців НАБУ, і ті забезпечили його вихід з технікою з дому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram