>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Російських легкоатлеток позбавили "золота" ОІ-2008 за допінг

Перше місце тепер дістанеться збірній Бельгії.

Російських легкоатлеток позбавили "золота" ОІ-2008 за допінг
Фото: ligaevropy.com

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) позбавив жіночу збірну Росії з легкої атлетики золотої медалі, завойованої в жіночій естафеті 4х100 м на Олімпіаді 2008 року в Пекіні.

Про це йдеться в заяві МОК, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Таке рішення ухвалено у зв'язку з позитивною допінг-пробою, виявленою в однієї з учасниць забігу - бігунки Юлії Чермошанської - в результаті повторної перевірки. В її організмі виявлено сліди стенозололу і дегідрохлорметилтестостерону (туринаболу).

В естафеті Чермошанська бігла на заключному, четвертому, етапі. Крім неї, в забігу по черзі брали участь Євгенія Полякова, Олександра Федоріва і Юлія Гущина.

Слідом за Росією межу перетнула збірна Бельгії, якій тепер має дістатися "золото", на третьому місці була команда Нігерії.

Нагадаємо, що в липні було оприлюднено звіт розслідування, проведеного на замовлення Всесвітньої антидопінгової асоціації (WADA). Як з'ясувалося, Мінспорту РФ за підтримки ФСБ і Центру спортивної підготовки збірних команд вибудувало систему підміни проб і фальсифікації результатів тестування російських спортсменів.

У тому числі під час Олімпіади в Сочі співробітники ФСБ вдавалися до прямої підміни пробірок із сечею спортсменів. А в Московській антидопінговій лабораторії використовувалася методика приховування позитивних проб, причому рішення про долю спортсменів, які попалися на допінгу, приймалося на рівні заступника міністра спорту Юрія Нагорних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram